Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemRegacymailing has a deprecated constructor in /home/qsventilatie/domains/qsventilatie.nl/public_html/plugins/system/regacymailing/regacymailing.php on line 12
WTW UNIT
Specialist in ventilatie en luchtbehandelingen

Terugbelverzoek

Laat uw nummer achter en wij bellen u z.s.m. terug!

QS

Terugbelverzoek

Bericht wordt verstuurd

WTW Unit

Een gezond binnenklimaat, bovendien besparen op energiekosten

QS Ventilatietechniek is uw partner op het gebied van gezonde klimaatbeheersing in huizen en gebouwen. Onze activiteiten bestaan uit het plaatsen, onderhouden en reinigen van mechanische ventilatiesystemen en WTW units. De voordelen van ventilatiesystemen hebben betrekking op:

  • Frisse lucht
  • Verbetert binnenklimaat
  • Wering fijnstof, schimmels en ziektekiemen
  • Energiebesparing

Wat is een WTW Unit ?

Een WTW staat voor ‘Warmte Terug Winning’ en is onderdeel van een in huizen of gebouwen geplaatst ventilatiesysteem. Een WTW unit zorgt voor een optimale afvoer van vervuilde lucht, en een optimale toevoer van gefilterde frisse lucht op een energiebesparende manier. Dit gebeurt elk moment van de dag of nacht zonder dat u daarvoor ramen of deuren hoeft te openen.

Waarom is een WTW unit belangrijk?

Een WTW unit heeft filters die de uitgaande en binnenkomende lucht filteren. Dit zorgt voor een veel gezonder binnenklimaat dan ouderwets luchten door de ramen open te zetten. We denken vaak dat even de ramen open zetten zorgt voor frisse lucht, maar een open raam heeft geen filter zoals een WTW unit dit heeft. Het resultaat: Fijnstof en andere deeltjes die in de lucht zweven komen tijdens het ‘gezonde luchten’ via open ramen en deuren naar binnen. Uit onderzoek blijkt dat het klimaat ín de woning, ook in woningen waar gelucht wordt, er vaak slechter aan toe is dan buiten. Een WTW unit voor een meer grondige manier van luchtzuivering dan ventileren alleen. Hierdoor krijgen schimmels en andere gezondheid-verstorende stoffen veel minder kans. De luchtstroom wordt getransporteerd langs een zogenoemd warmtewiel. Dit warmtewiel heeft als functie om de temperatuur op te vangen van uitstromende lucht en deze af te geven aan de binnenstromende lucht. Hierdoor treedt minimaal warmteverlies op wat u op een positieve manier terugvindt op uw energierekening.

Hoeveel bespaar ik met een WTW unit?

Ventilatiesystemen met een WTW unit hebben een hoog rendement. De gemiddelde prijs voor een WTW unit bedraagt € 1.000,- tot € 1.500,- exclusief installatie kosten. Een gemiddelde huishouding heeft een gebruik van ongeveer 1850 m3 gas per jaar. De besparing door WTW ligt gemiddeld 250 m3 per jaar. Dit betekent met de huidige gasprijs dat het systeem in 8-10 jaar financieel terugverdiend wordt. En op het gebied van gezondheid door een perfect binnenklimaat wint u nogmaals!

brink-wtw-renovent.jpg

Vraag aan een vrijblijvende offerte

Contact