Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgSystemRegacymailing has a deprecated constructor in /home/qsventilatie/domains/qsventilatie.nl/public_html/plugins/system/regacymailing/regacymailing.php on line 12
VENTILATIETECHNIEK
Specialist in ventilatie en luchtbehandelingen

Terugbelverzoek

Laat uw nummer achter en wij bellen u z.s.m. terug!

QS

Terugbelverzoek

Bericht wordt verstuurd

Mechanische ventilatie

Ventilatietechniek, voor een gezond binnenklimaat

QS Ventilatietechniek is uw partner op het gebied van gezonde klimaatbeheersing in huizen en gebouwen. Onze activiteiten bestaan uit het plaatsen, onderhouden en reinigen van mechanische ventilatiesystemen en WTW units. Een belangrijk onderdeel van onze werkzaamheden bestaat uit het reinigen van mechanische ventilatiesystemen. De voordelen van (het reinigen van) ventilatiesystemen hebben betrekking op:

  • Verbetering van de luchtvochtigheid
  • Aanvoer verse lucht van buitenaf
  • Wering fijnstof, schimmels en ziektekiemen
  • Terugdringen van allergieklachten

Wat houdt ventilatietechniek in?

Elk systeem dat op mechanische wijze zorgt voor af- en toevoer van lucht valt onder de noemer mechanische ventilatie. Mechanische ventilatie brengt een luchtstroom opgang waardoor vervuilde lucht wordt afgevoerd en verse buitenlucht via ramen, kieren en deuren wordt aangezogen. Mechanische ventilatie is een belangrijk proces in luchtvochtigheidbeheersing en het optimaliseren van de lucht binnen huizen en gebouwen. Mechanische ventilatie verminderd onder andere kans op schimmelvorming die kunnen zorgen voor gezondheidsproblemen.

Mechanische ventilatie is een centraal afzuigsysteem waarbij we twee systemen onderscheiden: mechanische ventilatie in de vorm van een ventilatiebox en mechanische ventilatie in de vorm van dakventilatoren. Een ventilatiebox wordt geplaatst op het punt waar de ventilatiekanalen van een huis of gebouw samenkomen. Meestal is dit op de zolderverdieping. Het afvoerkanaal gaat daar rechtstreeks naar buiten en aanzuiging vanuit de ventilatiebox zorgt voor verse luchtaanvoer van buitenaf. Een dakventilator werkt ongeveer op gelijke wijze, maar werkt vanwege de plaatsing ( logischerwijze op het dak) zonder afvoerkanaal. Het afvoerkanaal is herkenbaar aan het rooster, geplaatst in keukens, badkamers en toiletten.

Te vaak vergeten: schoonmaakbeurt voor uw ventilatiesysteem!

Uiterlijk ziet u van het mechanische ventilatiesysteem vaak alleen de roosters waar zich van verloop van tijd een zwarte aanslag op vastzet. In het afvoersysteem en ventilatiebox hoopt zich door het continu aanzuigen van vervuilde lucht nog veel meer vuil op. Daarom is het belangrijk om een mechanisch ventilatiesysteem regelmatig te laten reinigen door een gespecialiseerd bedrijf. Het komt uw gezondheid ten goede!

Elke jaar 2 jaar kleine onderhoudsbeurt; waarbij de ventielen en de box van het systeem gecontroleerd, afgesteld en gereinigd worden; helpt u aan een schoner systeem en daarmee aan een aanzienlijk schoner leefklimaat. Het hele buizensysteem reinigen is dan nog maar eens in de 4 á 5 jaar nodig.


DucoBox_Silent.jpg

Vraag aan een vrijblijvende offerte

Contact